Aventurijn college Bergen op Zoom

In opdracht van Pellikaan bouwbedrijf uit Tilburg Nuenen heeft van Eck trappen & kozijnen de kozijnen en plinten geleverd voor het werk: Aventurijn college Bergen op Zoom.

Zowel de kozijnen als de plinten zijn gemaakt van blank gelakt Fraké hout. Deze houtsoort doet qua uiterlijk denken aan eiken, maar is prijstechnisch interssanter en wat anders van kleur. Op basis van gesprekken met Pellikaan bouw hebben we deze houtsoort voorgesteld met een schitterend resultaat.

Het Aventurijncollege is een school voor speciaal onderwijs die Pellikaan als hoofdaannemer in een Design & Build traject realiseert.

Het voortraject, de ontwerpfase van het project, verliep voortvarend doordat Pellikaan de verschillende partijen zoals de architect, de onderaannemers, de opdrachtgever en de gebruiker hier samen aan liet werken volgens het idee van `concurrent engineering’.

Bijzonder aan deze school voor speciaal onderwijs (REC4, het Regionaal Expertise Centrum) is bijvoorbeeld dat er afzonderlijke ingangen en schoolpleinen zijn voor de onderbouw, bovenbouw en de mozaïekgroepen om meer rust op school te creëren. Verder worden de binnenwanden afgewerkt met onderhoudsarm en vandalismebestendig melamine.

De 22 klaslokalen hebben een standaard grootte, waardoor de leerlingen, in de kleine groepen, meer ruimte per leerling hebben. Verder zijn er vijf praktijkruimten voor houtbewerking, metaalbewerking, een binaslokaal, zorg & welzijn, en voor consumptieve beroepen. Deze lokalen liggen centraal op de begane grond. Ook de aula ligt centraal.

De school is opgebouwd met prefab beton. Dit zorgt voor een schone bouw en een snelle bouwtijd.

BVO: 3000 m2